vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - -SHIMANO;BIGBAITRUNNER XT-B LC
-SHIMANO;BIGBAITRUNNER XT-B LC  (153.993 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - SENSAS; SITO Z ŠIROKIM ROBOM 3mm LUKNJE
SENSAS; SITO Z ŠIROKIM ROBOM 3mm LUKNJE  (22.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - SONAR CONDOR 322dc
SONAR CONDOR 322dc (139.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - PRAVILNA O
Sola ribolova >>
PRAVILNA O

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - ZADJE PRVE
Zanimivosti >>
ZADJE PRVE

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kapitalci >>
BRANCIN
Grega
Pečen brancin s šampinjoni



POTREBUJEMO (ZA 4 OSEBE):
- brancin v kosu (očiščen približno 900 gr),
- 2 stroka česna,
- 20 dag šampinjonov,
- 20 dag šalotk,
- 1,25 dl belega vina,
- 10 dag masla,
- sok ene limone, malo soli,
- čajna žlička ostre mlete paprike,
- šopek peteršilja,
- malo moke za povaljanje,
- malo kisa, 5 dag masla,
- malo olivnega olja za zelenjavo

PRIPRAVA:
Očiščeni ribi z močnimi škarjami odrežemo plavuti. Z ostrim nožem napravimo zarezo vzdolž hrbtenice, nato pa še z obeh strani nekaj prečnih zarez.
Česen olupimo in narežemo na rezinice. Peteršilj operemo in drobno nasekljamo. Ribo znotraj in zunaj posolimo, pokapamo z limoninim sokom in potresemo z mleto papriko.


Polovico peteršilja in česen zmešamo in z mešanico napolnimo trebušno votlino. Ribo damo za pol ure v hladilnik. Šalotke olupimo in jih hitro blanširamov slani vodi, ki smo ji dodali malo kisa. Nato šalotke odcedimo, šampinjone operemo in očistimo, razrežemo na četrtinke in pokapamo z limoninim sokom.
Pečico segrejemo na 200 C. V pekaču segrejemo maslo. Ribo z obeh strani povaljamo v moki in jo na vročem maslu z obeh strani hitro na rjavo popečemo.
V ponvi rahlo segrejemo malo olivnega olja, na njem prepražimo šampinjone in šalotke, dodamo ostali peteršilj in vse skupaj dodamo k ribi v pekač. Zalijemo z belim vinom in pečemo v pečici še približno 15-20 min.

Pečeno ribo previdno vzamemo iz pekača, jo damo na servirni pladenj, obložimo s šampinjoni in šalotkami ter pokapamo z rjavim surovim maslom (maslo previdno segrejemo da ga karameliziramo, maslo dobi posebno barvo, vonj in okus, posebej ga uporabljamo k ribi ali zelenjavi).

(vir: revija Dober tek)



Dober tek







prijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: Shimano Ultegra XT
:: P:Šotor
:: PRODANO
:: PRODANO
:: 2x Shimano ultegra C14 XSA 10000


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com