vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - GUNKI;PALICA GUNKI KAZE S-ML 1,83m
GUNKI;PALICA GUNKI KAZE S-ML 1,83m (89.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - - ŠKORNJI SUPER LAHKI NIŽJI + -30 STOPINJ (različne velikosti) št. 36-41
- ŠKORNJI SUPER LAHKI NIŽJI + -30 STOPINJ (različne velikosti) št. 36-41 (21.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - STARBAITS;BOJLI GRAB&GO SQUID&OCTOPUS 14mm/500g
STARBAITS;BOJLI GRAB&GO SQUID&OCTOPUS 14mm/500g (3.49 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kje loviti >>

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - DP mladinc
Zanimivosti >>
DP mladinc

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - TEKMA V RA
Zanimivosti >>
TEKMA V RA
HOBOTNICA
mitja
Hobotnica pod pekoSestavine:
• 1,5 – 2 kg hobotnice
• 1 kg krompirja
• olivno olje
• sol
• 2 lističa lovora
Marinada:
• 1 dl olivnega olja
• 1 dl belega vina
• peteršilj
• česen
• žlica vegete
• poper
Priprava:
Priprava hobotnice pod peko se začne enako kot ostale jedi izpod peke s pripravo dobre žerjavice. Drva začnemu kuriti kakšno uro prej. Pomembna je zadostna količina drv, ki bodo dovolj časa oddajala toploto. Priprava žerjavice je lažja, če imamo dovolj veliko ognjišče in si lahko v ozadju pripravljamo novo vročo žerjavico.
Ko smo prižgali ogenj in čakamo, da drva izgorijo, imamo čas, da si pripravimo hobotnico in marinado. V posodo, v kateri bomo pekli, položimo krompir narezan na krhlje. Prelijemo ga z olivnim oljem in posolimo. Na krompir položimo hobotnico tako, da ima tanke konce krakov skrite pod debelejšimi, saj s tem preprečimo, da bi se prežgali. Dodamo še lovor in hobotnica je pripravljena za pečenje.
Na ognjišče, s katerega smo odstranili žerjavico, položimo posodo s hobotnico in jo prekrijemo s segretim zvonom (dalmatinsko sač). Nato ga posujemo z žerjavico in pustimo da se peče pol ure.
Odstranimo žerjavico, dvignemo zvon in hobotnico obrnemo, da se speče še druga stran. Prelijemo jo z marinado. Nekateri marinado dodajo že na začetku pečenja. Hobotnica se spet pokrije in zasipa s svežo žerjavico in peče še pol ure.

Po vsega eni uri pečenja sta hobotnica in krompir pečena in pripravljena za na mizo. Pojemo jo, dokler je še vroča, ker ohlajen krompir ni več dober. Najboljša je postrežena s kruhom pečenim pod peko.

prijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: SKRIVNOSTI IZDELAVE IN UPORABE BOJLIJEV
:: prodam
:: KupimProdam.si - Slovenski spletni oglasnik
:: Kupuješ ali prodajaš ribiško opremo?
:: PRODAM RIVE


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com