vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - AXEON 560
AXEON 560 (63.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - - ŠKORNJI SUPER LAHKI NIŽJI + -30 STOPINJ (različne velikosti) št. 36-41
- ŠKORNJI SUPER LAHKI NIŽJI + -30 STOPINJ (različne velikosti) št. 36-41 (21.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - ROD HUTCHINSON: CARRY ALL
ROD HUTCHINSON: CARRY ALL (76.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - REVOLUCION
Zanimivosti >>
REVOLUCION

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kje loviti >>

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - RIBOLOV SM
Sola ribolova >>
RIBOLOV SM

mitja
Ribja juha »alla barba«

Sestavine:
• 2 dl olivnega olja
• bela riba (kovač, zobatec, orada, brancin,…)
• 1 čebula
• 3 stroke česna
• 100 g svežega paradižnika
• 1,5 dl belega vina
• riž
• sol, poper, peteršilj, rdeča sladka paprika
Priprava:
V večjo posodo nalijemo 0,5 dl olivnega olja. Na njem prepražimo drobno sesekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodamo tri stroke drobno sesekljanega česna, počakamo, da zadiši ter dodamo 100g na majhne kose narezanega svežega paradižnika, če ga nimamo si lahko pomagamo tudi s pelati. Paradižnik, z vilicami rahlo pretlačimo in vse skupaj zalijemo z 1,5 l vode ter dodamo še dve žlici olivnega olja.

Ko prične vreti, zmanjšamo ogenj in previdno dodamo ribo, ki smo jo pred tem očistili ter solili in poprali po okusu. Na vrh potresemo še malo drobno sesekljanega peteršilja. Kuhamo približno pol ure, pri tem je pomembno, da zelo »na malo« vre (blanširamo), kajti na preveč ognja bo riba razpadla. Nato ribo previdno prestavimo na kovinski pladenj ter zalijemo z malo juhe ter dosti olivnega olja. Zraven posebej serviramo sesekljan česen, peteršilj in na kolobarje narezano limono, da si lahko vsak začini po svojem okusu. Če smo zraven velikih rib kuhali tudi kakšno manjšo, jo očistimo koščic, koščke mesa pa vrnemo v juho. Lahko dodamo tudi ščepec rdeče sladke paprike.
Na koncu, v juho zakuhamo še riž, lahko ga dodamo več ali manj odvisno od okusa, ko je riž kuhan »al dente«, je juha gotova. Namesto riža lahko zakuhamo tudi testenine, odvisno od okusa. Od rib, pripravljenih na ta način, mi je najbolj všeč kovač (šanpjer).
prijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: KupimProdam.si - Slovenski spletni oglasnik
:: Kupuješ ali prodajaš ribiško opremo?
:: PRODAM RIVE
:: TOMOS 4,5 motor za čoln
:: BELLY BOAT HART


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com