vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - -MAVER;MATCH THIS NEPREMOČLJIVA JAKNA NOVO!!!
-MAVER;MATCH THIS NEPREMOČLJIVA JAKNA NOVO!!! (80.991 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - KASETA; SILA
KASETA; SILA (14 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - GIANTS FISHING SIGNALIZATORJI DFX 3+1
GIANTS FISHING SIGNALIZATORJI DFX 3+1 (89.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - RIBOLOV SM
Sola ribolova >>
RIBOLOV SM

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - DA BO PRVI
Sola ribolova >>
DA BO PRVI

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - RIBOLOV V
Zanimivosti >>
RIBOLOV V

som.si KRAPOLOV RADEHOVA 2007


napisal: mitja,  dne: 2007-11-11
Letošnja tekmovalna sezona je bila zelo naporna in tako sem komaj našel čas za jesenski krapolov. Kljub temu, da še nisem dosegel cilja v trojici in ujel krapa nad 15kg, me je Igor prepričal da se odpraviva v Radehovo, kjer so letos ujeli kar nekaj kapitalcev.
Krap 17,1kg

Priprave so se začele že dober teden prej, tokrat sva si sama naredila boilije, seveda miks DRAGONBLOOD z aromo in sladilom, katerega so mi poslali iz podjetja Dragon baits (original recept).Premišljeval sem sicer, če bi raje lovila na Skyllo od DB, ki je letos sploh, posebej pa v Radehovi dominirala, vendar sva se odločila da ostanema pri istih boilijih.

PRIPRAVA BOILIJEV:


jajca pripravljena, da se vmeša aroma z sladilom.

Vedel sem, da bo od uspeha zelo pomembno, kako bova zmešala sestavine skupaj, da bodo te lepo porazdeljene, tako sva v jajca zlila aromo ter njihovo sladilo, ki je zelo močno, 1g sladila na 1kg miksa. Vse skupaj sva zmešala z vrtalko in nastavkom, s katerim mešam hrano. Nato sva maso zmešala s posebno mašino za testo , ki nama je prihranila ure mešanja z roko. To vse skupaj sva naredila en dan prej in storila tudi manjšo napako. Masi sva namerno dodala nekoliko več jajc saj sva mislila, da se bo ta nekoliko posušila, vendar, kot se je kasneje izkazalo, se ni! Tako sma dobila nekoliko bolj neenakomerne oblike boilijev, kar pa vsaj zame ni pomembno.
Iz 30kg miksa, kateremu sva dodala 450jajc sva dobila skoraj 50 kg boilijev. Večini se to zdi dosti, vendar če upoštevam da na tekmovanjih mečemo v vodo 17l oz. po 6-7kg hrane to sploh ni veliko. Seveda pa se da loviti tudi z mnogo manjšo količino boilijev.

50kg boilijev Dragonblood na situ.

RIBOLOVNO MESTO 11.10.2007
Približno na katerem delu jezera bova lovila sva se že odločila, kjer je najbolj mirno. Za točno mesto na vodi pa je bilo potrebnih nekaj uric. Na čoln si nisva vzela sonarja ampak samo dolgo palico, oz, star Igorjev štek. Glede na to, da v jezeru ni posebnih globinskih sprememb, sva iskala malo globji del z malo ali nič mulja. Po informacijah naj bi bil ta okrog 150m od obale in res dobrih 150m od obale sva našla globino 2,7m in na manjšem delu popolnoma trd poden. Bliže od tega mesta pa je bilo mulja tudi do 50cm. Glede na to, da nisva ravno navdušena veslača sva poizkušala dalje vendar naju je to mesto zelo mikalo in ker nisva našla bliže obali nobenega boljšega terena, sva se odločila za to mesto.

KRMLJENJE:

Takoj ko sva izbrala mesto sva nakrmila:
10kg top secret navadnih peletov
5kg kuhane konople
6-7kg boilijev
Kasneje sva se odločila da bova krmila samo boilije. Pelete pa sma izbrala namesto koruze, ker se razgradijo in v primeru da riba slabo dela ne ležijo na tleh tudi po teden in več, kot koruza. Nekaj boilijev sma tudi nalomila, da jih bo riba začela prej jesti.
Naslednji dan v petek sem spet odšel krmit in sem nakrmil spet dobrih 5kg boilijev. Soboto sma s krmljenjem izpustila in tako nakrmila okrog 3kg spet v nedeljo zjutraj, ko sva popoldne oz. zvečer začela z ribolovom.

RIBOLOV (nedelja popoldne 14.10.2007)

Sam sem imel še ta dan državno prvenstvo in sem prišel za vodo proti večeru, Igor pa je po 15h že začel z ribolovom. Privajal se je na najino veslaško progo, ki je bila dolga prek 150m če ne blizu 200m.
Prvi krap 4kg mu je prijel že ko sem bil na poti domov, to je lahko pomenilo samo slabo, če je na boji veliko malih krapov, bova celo noč veslala, sem si dejal. Razveselil me je z novico uro kasneje ko je ujel 9kg krapa in ko sem sam prispel še tretjega in četrtega 5 in 7kg.
Obetala se nama je razburljiva noč, sam sem samo upal da ne bodo prijemali tisti res majhni krapi, ki so letos prijemali največ od 2-3kg. In res sva lovila celo no zelo lepe krape od 4kg navzgor in to krepko.
Lovila sva oba na isti boji krmila pa sva po dolžini kakšnih 40m in v širino 20m, kar je velik prostor. Lovila pa sva na krmišču ob in seveda nekoliko vstran od krmišča.
Malo po polnoči sem ujel krapa 10,1 kg kar nama je postavilo nov mejnik katerega sva si želela čim prej močno porušiti.
In res, ko se je 11. oglasil signalizator Igorju je ujel že kar prvo noč 17,1kg krapa. Usnjar, ki je bil že nekajkrat ujet in je od lani zrastel skoraj za 3kg.
Rekord Igorjev je bil porušen in do jutra sva ujela še nekaj krapov.

Ponedeljek 15.10. 2007

Prebudila sva se v zelo mrzlo jutro, saj se je na šotoru delal led. Sam sem bil mnogo bolj premražen, saj sem moral kar nekajkrat veslati. Kljub temu pa je bil začetek krapolova, mnogo boljši kot sva si zamislila. Seveda sva vedela, da je to lahko vse, vendar sva upala še na kakšnega 15kg+ posebej jaz.
Taktiko krmljenja sva imela takšno, da sva krmila ob vsakem prijemu peščico dve ali tri boilijev. Zjutraj pa sva dodatno nakrmila, odvisno koliko je bilo prijemov. Oba sva tako tudi zjutraj odpeljala po eno palico dalje vstran od krmišča in iskala malo večjega krapa.

lep vzorčast krap 9,1kg

VABA IN TRNEK NAVEZA:

Oba sva seveda uporabljala trnke KAMASAN B775 No.6 in No.4 oz. sam sem testiral še KAMASAN CARP MAXX No.4 in Igor E.S.P BIG-T No.6.


boili tudi po 3cm oddaljen od trnka, vmes pa pena (vodi topna), da se boili ne zaplete okrog trnka, ko sistem tone na dno.
Glede na to da ni bilo v vodi nekih ovir sva porabljala navadno pleteno vrvico STRONG CARP LINK 20LB dolžine od 15-25cm. Med trnkom in boilijem pa 2-3cm razmaka. Igor je na vseh palicah imel normalen safety bolt rig od CARP SYSTE-ma, sam pa sem uporabljal lead core, namesto navadne silikonske cevke, da je vse šlo res lepo po dnu. Na konce palic pa sem še obesil BACK LEAD.


Na trnek sma dajala večinoma po en boili, Igor je poizkušal še z kombinacijo pop-up boiliji, sam pa sem raje dal rahlo obrezana po dva boilija, drugače pa sva največ lovila na samo en boili in vedno sem enega dipal v Rod Hutchinson MONSTER CRAB with shellfish sense appeal.


9,4kg luskinar


Proti pričakovanjem pa je bil tudi ponedeljek čez dan zelo zanimiv, Lovil sem predvsem jaz, Igor pa je bil z svojim ulovom prezadovoljen in je čakal večer. Sam pa sem čakal kaj bo prinesla usoda v Radehovi.
TOREK

Po drugi zelo mrzli ledeni noči, je Igorju ob 6h spet prijel lep krap, 26 po vrsti, prelep luskinar, ki je tehtal kar 12,9kg.


12,9kg lep luskinar

Čez dan pa ni bilo tako pestro in upala sva na kaj večjega. Vendar zaman, razen ob 12h ko je meni prijel 8,8kg krap z lepimi vzorci sem spet zaman veslal. Kljub temu, da sva po 30 krapih imela poprečje prek 7kg pa sem še vedno čakal, da se bo usmilil kak malo večji.

sredi toplega dneva pa je zgrabil 8,8kg krap z rumeno piko.


Igor pa je ujel krapa, ki bi ga lahko zamenjali za zlato


kdor zna pa zna, Igor se je naveličal loviti krape in vmes na boili ulovil 4kg težkega smuča.

SREDA

Po dveh zelo mrzlih nočeh rahlo pod ničlo je bila to prva nekoliko toplejša noč. Kljub velikemu številu krapov, pa je bil največji 10,3kg.

lep luskinar 10,3kg


krap; fotomodelČETRTEK

Predzadnji dan ribolova sva se odločila da prenehama s krmljenjem in da krmima samo ob palici še par boilijev. Namen je bil seveda zmanjšati prijeme in ujeti res velikega krapa. Tako sva dopoldne nakrmila se 2-3 kg boilijev. Od 50kg nama je ostalo sicer samo še dobrih 5kg.
Situacija se pa je neverjetno poslabšala, zgodilo se je nasprotno, namesto da sva lovila večje krape bolj poredko so nama sedaj prijemali neverjetno majhni krapi in to vse bolj pogosto. Trnek sva vozila iz boje tudi več kot 50m pa kljub temu je bil prijem neverjetno hitro. Očitno je riba res sprejela boili in se izredno trudila ga iskati po res velikem delu jezera.
Povprečje velikosti krapov se nama je na žalost hitro nižalo in vedel sem da so šanse za kapitalca majhne.
Zadnja noč je bila spet nekoliko bolj mrzla in od veslanja sem že počasi dobil razpokane roke.

številni krapi, ki so bili zelo različni 9,1kg

PETEK
Še zadnji dan ribolova je bil moja najsvetlejša točka. Zjutraj ob 6h me je prebudil spet zvok signalizatorja. Igorja nisem želel buditi spet zaradi krapa slabih 10kg in sem ga v mraku potegnil do obale. Komaj pred podmetalko sem zagledal, da ima krap krepko prek 10kg in ga brez prevelikega uparanja spravil v podmetalko.
Tehtnica je pokazala 17,3kg, vendar glej ga zlomka, krap je bil isti kot od Igorja. Le da se je nekoliko zredil. Tako sva oba na 5 dnevnem ribolovu ujela istega krapa, le da se je zadnji dan nekoliko zredil.

krap ki ga bomo v radehovi poimenovali kar JEDEC

Do večera je bilo še vrsto prijemov in tako sva počasi zaključila turnejo z nekaj novega znanja ob prelepem jezeru v naravi.
Skupno ujetih krapov sem naštel da sva ujela 88. Povprečje nama je protipričakovanju padlo v zadnjih dveh dneh na 6,1kg kar je za radehovo solidno.
število komentarjev : 42
napisal: jernej13, dne: 2007-11-11
zeloooo lep rpispevek, lepe ribe!
napisal: mrzli7, dne: 2007-11-11
Bravo fanta. Tak se dela...
napisal: bogdan, dne: 2007-11-11
Bravo ,čestitke
napisal: krapar_buco, dne: 2007-11-11
Bravo - lepe ribe ;)
napisal: seba-krapar, dne: 2007-11-11
ČEstitke! :) lep prispevk lepše ribe c&r!
napisal: amater, dne: 2007-11-11
Lepo, lepo! A Jedca pa sta v enem tednu kar za 200g poredila! Super! 88 krapov pa je kar veliko! Ne glede na povprečno težo! Čestitam!
napisal: buki, dne: 2007-11-11
oni z piko je tudi lep
smuč mu je grabo ko je vn vleko?
napisal: tomaz3, dne: 2007-11-11
čestitke tako za ribolov kot za prispevek.vesla bo pa treba zamenjat z elektro motorjem.lp
napisal: shaby, dne: 2007-11-11
Respekt
napisal: Denis-Glavač, dne: 2007-11-11
lepo fanta še več takih izkušenj.. :)
napisal: klen, dne: 2007-11-11
Lepa avantura,bravo za lep prispevek...lp
napisal: Andy-19, dne: 2007-11-11
Najprej čestitke!
Zanima pa me kdaj bo spet kakšen prispevek objavil Renecarp?

L
napisal: Matjaž, dne: 2007-11-12
Se da mogoče nabavit mix dragonblood ter dobiti recept??:D
napisal: mitja, dne: 2007-11-12
Pozdrav

sem bil malo zaposlen danes.
Smuč je prijel normalno kot krap,ko je bila vaba na miru. pičen pa je bil pot plavutjo.
Ja res je da potrebujema boljši čoln, s tem je bilo kar težko hitro veslat.
Reneju je pošlo malo idej, morda kakšna ideja?
Boiliji Dragonblood so narejeni iz miksa RED TAIL, dodana pa je aroma dragonblood in njihovo sladilo, ki ga trenutno nimamo. Drugače pa od 8-13ml arome, ter 1g njihovega sladila, na 1kg mase.
mix, prvi pod variantami:
[www.som.si]

napisal: krapar_buco, dne: 2007-11-12
Po slikah sledeč, sta kar blizu lovila, ali ? Pa te ribe sta tukaj na blizu dobila ali zunaj ?
napisal: Emerica, dne: 2007-11-13
Buco slovenščina "branje"
napisal: soru, dne: 2007-11-13
bravo lepe ribe, sam škoda da se v Radehovi vedno eno in iste ribe lovijo.
napisal: Andy-19, dne: 2007-11-13
Mogoče kakšna reportaža iz kakšnega ribolova.
napisal: krapar_buco, dne: 2007-11-13
Bemti Emerica, kaj nimaš bolj pametnega komentarja ? :D
napisal: amater, dne: 2007-11-14
Kaj je tista številka prava, 450 jajc?? Pol sta že samo te "ubijala" pol dneva!
napisal: jernej13, dne: 2007-11-16
škoda jajc
napisal: mitja, dne: 2007-11-17
Ne, ne gre kar hitro.
napisal: jagoda, dne: 2007-11-18
Mene zanima režim v radehovi.Razmišljam ,da bi se včlanil. Se z karto da lovit na tri palice ali je treba doplačat?koliko stane nočna karta danevna je tak zastojn za člane seveda!Prosil bi za informacije.
napisal: mitja, dne: 2007-11-20
Letna karta oz. da se včlaniš je bilo lansko leto 105€, seveda podnevi, ponoči doplačaš 5€.
Lovi se lahko na dve palici. Bambus prepovedan, čoln pa se doplača na začetku lata ali ob ribolovu.
Kako bo drugo leto z Radehovo bomo obvestili sproti.

lp
napisal: jagoda, dne: 2007-11-20
Hvala
napisal: kuki1, dne: 2007-11-21
čestitke-lepe ribe
napisal: jernej13, dne: 2007-11-24
500 eur sam za jajce?
napisal: igor, dne: 2007-11-25
vsem skupaj hvala za čestitke in mitji za dobro napisan prispevek
napisal: mitja, dne: 2007-11-26
40€ so bile jajce, da pa se če ceneje skozi prit.
napisal: Nash, dne: 2007-12-14
BRAVO,LEPI KRAPI,ČESTITKE
napisal: orehk, dne: 2007-12-20
cestitke! lepe ribe! kr tko naprej!
napisal: koi_carp, dne: 2008-01-05
bravo
napisal: albinokrap, dne: 2008-05-02
čestitam lepe ribe vsaka čast
napisal: krap usnjar, dne: 2008-05-03
lepe ribe in pa dobri prijemi še naprej
napisal: pero10, dne: 2008-07-25
super!!
napisal: urko96, dne: 2008-08-03
lepe ribe
napisal: SLAVKO, dne: 2008-08-11
weew
napisal: mali_ribič, dne: 2009-05-07
ej...bi izdal ta tvoj recept?od dragonblooda?
napisal: drejcek_, dne: 2009-05-28
mali_ribič... zgoraj 14 post od Mitja je napisan recept.. :)
napisal: wiki_krapar, dne: 2009-07-15
450 jajc haha to pa je dost! Vito se spomniš kolk smo jih mi dali k miksu? :D :P
napisal: zelenček, dne: 2010-03-18
res lepi krapi!
napisal: toni krapar, dne: 2010-04-12
lepi krapi čestitke :D :) ;) :P


za pošiljanje komentarjev je potrebno biti prijavljen
prijavite se lahko tukaj

prijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: Shimano Ultegra XT
:: P:Šotor
:: PRODANO
:: PRODANO
:: 2x Shimano ultegra C14 XSA 10000


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com