vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - KASETA; DISCO
KASETA; DISCO (28.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MAVER; VAGLER KONEKTOR 3kom
MAVER; VAGLER KONEKTOR 3kom (1.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - robninson navezni trnki
robninson navezni trnki (1.49 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - NORI RED B
Zanimivosti >>
NORI RED B

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - DA BO PRVI
Sola ribolova >>
DA BO PRVI

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - RIBOLOV S
Sola ribolova >>
RIBOLOV S

ZAKLJUČEK DRŽAVNEGA PRVENSTVA ČLANIC IN ČLANOV


napisal: Grega,  dne: 2008-11-12
Ta vikend sta se na obeh ribnikih ob ribiškem domu RD Ptuj, odvijali zadnji tekmi državnega prvenstva posameznikov - članov in članic, v lovu rib s plovcem za tekoče leto 2008.

Zdaj so tudi že dokončno znane vse odprave in člani posameznih ekip, ki bodo v prihodnjem letu zastopali barve Slovenije na svetovnem in evropskem prvenstvu.

Nova slovenska A-reprezentanca, ki bo tokrat tekmovala na evropskem prvenstvu v Radečah, prihodnje leto.

od leve proti desni: Mitja Kmetec, Robi Bačič, Jernej Ambrožič, Žiga Pavlič in Aleš Kancler, manjka Petar Dimitrovski


Glede na to, da sta bili zadnji zadnji tekmi DP predvideni že pred časom, so jih tokrat iz reke Drave na Ptuju, prestavili v tekmovalna ribnika tik ob ribiškem domu.

Tekmovalci so po določilih lahko lovili samo na štek palice. Prvi dan, v soboto je bilo vreme še precej kislo, najprej je pršilo, kasneje je začelo tudi bolj deževati, tako da so tekmovalci na koncu pospravljali mokro opremo. Ribolov je bil že v soboto zelo soliden in večina tekmovalcev je bilo zadovoljnih. Največja teža trase je bila nekaj nad 16kg, veliko bolje pa je šlo ženskam, kjer so majhni krapi še bolj pirjemali. Največja teža pri članicah je tako bila čez 28 kg, medtem ko je zadnje uvrščena ujela »samo« 19 kg. Ribolov je bil torej kljub slabemu vremenu izredno dober in zadovoljne z ulovom so bile prav vse tekmovalke.


Še boljši ulov in še večje teže so tekmovalci dosegli drugi dan. V nedeljo je le posijalo sonce in temperature so se še dvignile. Bilo je prav neverjetno toplo.


Še bolje kot članom, pa je tokrat ponovno kazalo ženskam, saj so krapi še bolj prijemali kot dan prej.Zmagovalka prvega dne, Janja Fajdiga je v svojo omrežo v 3 urah ujela kar 28,5 kg malih krapovAbsolutna rekorderka pa je postala Emina Dobrijevič, ki je drugi dan ujela 47,6 kg krapov in s tem dosegla tudi največjo težo v letošnji sezoni.


Za zanimivost naj omenim to, da so bili krapi večinoma pod 0,5 kg.

Naslov državne prvakinje za letošnjo sezono je osvojila Andreja Hedl, RD Pesnica-Lenart.

Najboljše tri članice 2008
Iz leve proti desni: Emina Dobrijevič (3.mesto), Andreja Hedl (1.mesto) in Lidija Hernet (2.mesto). Vse tekmovalke so iz RD Pesnica-Lenart


Skupni rezultati članic 2008: [www.som.si]


Čeprav so fantje tudi kar precej garali, je bil njihov ulov v sosednjem ribniku precej manjši. Boj za prvo in drugo mesto (Jernej in Aleš) je bil že pred tekmovanjem skorajda določen, so se pa kar trije tekmovalci bojevali v boju za 3.mesto.

Da pa je bilo še bolj zanimivo so bili vsi ti trije tekmovalci v istem sektorju (Robi, Miro in Mitja). Na robu prve peterice je po koncu letošnjega DP posameznikov pristal Mitja Kmetec, RD Pesnica-LenartNa 4.mesto v skupnem seštevku, se je uvrstil zelo izkušen tekmovalec Miro Matjašec, RD RadgonaZa las ga je v zadnji tekmi (oba sta skupaj dosegla 20 točk) prehitel Robi Bačič, RD Kostanjevica


Na odlično drugo mesto se je uvrstil Aleš Kancler, RD Pesnica-Lenartin še zmagovalec Jernej Amrožič - RD Majšperk, ki je letos odlovil res neverjetno. V skupnem seštevku je v 9.tekmah osvojil le 11 točk. Jernej je tako samo še potrdil svojo odlično formo v letošnjem letu, saj je posamezno zmagal tudi v že minulem ekipnem delu, A-lige


Za konec pa še fotografija najboljših treh ribičev v seštevku DP članov


Skupni rezultati članov 2008: [www.som.si]


Kot je bilo že povedano, se bo letošnja A-reprezentanca drugo leto potegovala na EP v Radečah, B-reprezentanca pa bo odšla na SP, ki bo prihodnje leto na Nizozemskem.

S tem tekmovanjem je bil tudi zaključen tekmovalni del v lovu rib s plovcem za sezono 2008.
Člani A in B reprezentance (ekipe):
[www.som.si]

Vsem tekmovalcem seveda čestitamo za uspehe, najboljšim pa želimo še veliko sreče na mednarodnih prvenstvih prihodnje leto.

lp
Grega
število komentarjev : 4
napisal: kita, dne: 2008-11-12
Pohvalno. Bravo.
Lp, Uroš
napisal: Bruno, dne: 2008-11-13
Močna, mlada ekipa!!! Petar malo povprečje kvari :D . Se pa bo zato malo mlajšega počutil med temi dečki.

Brez zamere Petar...

LP, Bruno
napisal: ZIDAR, dne: 2008-11-29
Andreja je dohtar za vse, čestitam tudi ostalim.
napisal: gane, dne: 2009-01-14
Bravo za vse, celo ekipo ta gospoda znajo loviti in ujeti ribo...
Puncam tudi veliko uspeha...


za pošiljanje komentarjev je potrebno biti prijavljen
prijavite se lahko tukaj

prijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: Shimano Power Aero 6000
:: 2x Shimano Power Aero 14000 XSB
:: 2x Shimano Power Aero 14000 XSB
:: Shimano Ultegra XT
:: P:Šotor


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com