vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - STARBAITS;BOJLI GRAB&GO TUTTI FRUTTI 14mm/500g
STARBAITS;BOJLI GRAB&GO TUTTI FRUTTI 14mm/500g (3.49 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - ROBINSON;TERMOVKA NEVERLAND EXPLORER 0,4L
ROBINSON;TERMOVKA NEVERLAND EXPLORER 0,4L (6.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - STAR BAITS;AROMA No.2 50ml
STAR BAITS;AROMA No.2 50ml (12.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - SOM.SI TRE
Zanimivosti >>
SOM.SI TRE

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - VABA ZA TR
Sola ribolova >>
VABA ZA TR

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kje loviti >>

DP mladincev-pionirjev na Ptuju


napisal: mitja,  dne: 2005-06-11

Ploščič s težo 3,7. kg

Na trasi Hajdoše, kjer so lovili mladinci, je bilo zelo malo ribe. Kljub temu so se mnogi veselili kapitalnih rib. Od 35. nastopajočih jih je bilo kar nekaj brez ribe ali z kakšno zeleniko. Veliko pa jih je ujelo kakšnega majhnega nosa ali rdečeoko. Tako je bilo v dveh sektorjih potrebno za zmago natehtati okrog 500g. V treh pa so se lovili kapitalni ploščiči največja teža v B-sektorju je bila 6350g.

dva ploščiča s težo prek 6000g, 1.m sektorsko.

Dva ploščiča s težo blizu šest kilogramov in sektorsko 2.m


Nekateri so ujeli tudi prek en meter dolge some; (okrog 5.kg)


Somu pa je v mreži po nekaj minutah, začel delati družbo ogromen ploščič


Dva in pol kilograma težek ploščič, ujet zadnje pol ure.


Niko Erman je izkoristil najnižjo številko.


Pionirji so lovili krape, babuške in manjše androge v ribniku ob domu.


Lovili so tako na štek,

kot na rolo!
število komentarjev : 11
napisal: bozic, dne: 2005-06-15
Treba je priznat, da je tekma v Hajdošah, kjer smo lovili mladinci bila dokaj neregularna! Lahko povem, da je bil neke vrste srećolov! Če te je ujela velika riba, si se lahko nadejal uspehov, drugače si pa lahko pozabil na dober rezultat! Splet okloliščin je nasel rezultate, ki so taki kot so! Zgleda da je v intresu ribiške zveze slovenije, ki organizira športna tekmovanja, da ujamemo čim manj rib in vržemo čim več hrane v vodo! Med drugim imamo v Sloveniji take lepe (Svetovne) vode, kjer smo gostili prejšnje leto svetovno prvenstvo invalido (Sava-Radeče)! Tam bi se mladi ribiči nalovili rib in odšli vsaj zadovolni od vode, ne pa kot je iz Hajdoš odšlo 3/4 nezadovolnih ribičev!
Zato prosim vse ki imajo kaj pri organizaciji ribiških tekmovanj naj v prihodnje malo bolj premislijo kje bi organizirali tekmovanja!!!
napisal: mitja, dne: 2005-06-16
Seveda imaš kar prav. Marsikje sem že napisal, da je treba narediti tekme nba čim bolj enakovrednih trasah. Moraš pa vedeti, da to ni vedno lahka naloga.
Posebej v ribolovu moramo dokazati, da ni dosti odvisno od sreče! Potrebno je ogromno časa za pripravo na tekmo in seveda finančne podpore.
Sam sem za to, da se opustijo regijska tekmovanja. Naredi se naj kot prej, da bodo družine, dajale svoje ekipe na državna tekmovanja. Ta pa bodo po celi Sloveniji.

Med drugim tudi v Radeče, ki je ena najboljših tras v Sloveniji.

Verjetno si zelo razočaran , ampak vedi da nisi edini? Ne obupaj!
napisal: Žiga, dne: 2005-06-16
Jaz pa na celotno zadevo gledam tako. Pred tem še naj povem, da ne zagovarjam letošnjega državnega prvensta mladincev oz. trase na kateri smo nastopali-Hajdoše. Mislim, da je trasa v Hajdošah sigurno bolj enakovredna kot pa trasa v Dravinji kjer je bilo sprva mišljeno prvenstvo mladincev (globina, grmičevje, ovire v vodi). Ne uporabljat besede neregularna, ker če bi bila neregularna, bi bila razveljavljena. Glede sreče, v vsakem športu je potrebna sreča, ker če sreče ne bi bilo, potem šport nebi bil zanimiv.Srečo lahko imaš samo enkrat(v dveh dneh- Hajdoše) oz. obstajajo majhne možnosti da bi oba dni dobil veliko ribo-ploščiča.Dober rezultat:jaz nisem noben dan dobil velike ribe pa sem kljub temu na drugem mestu v državnem prvenstvu z enako točkami kor prvi-oba sva dobila samo majhne ribe. Tisti, ki pa so prvi dan dobili ploščiča ali celo dva pa ga drugi dan niso dobili, tako da vseeno mislim, da je bilo potrebno nekaj znanja. Saj res, ploščiči se drugi dan niso dobili na enakih tekmovalnih mestih kot prvi dan. Tekma je regularna!! Ribiška zveza slovenije nima nič s traso oz. organizacijo tekmovnja. Ribiška zveza Slovenije oz. tekmovalna komisija Slovenije je organizacijo Državnega prvenstva dodelila letos Ptuju in Majšperku, ki sta organizirali tekmovanje na trenutno najboljših trasah njunega revirja, druge žal ni bilo na razpolago.Pa še to...res, da je super občutek če dobiš 7kg ali pa 15kg rib samo moremo tudi vedeti da se organizirajo Svetovna prvenstva kjer se lovi po nekaj sto gramov ali pa še to ne, pa nišče ne govori, da je tekma neregularna. Saj razumem, da je 3/4 tekmovalcev bilo nezadovoljnih, tudi sam bi osebno raje dobil 10kg rib, ampak tako pač je. Upajmo, da se bo tam, kamor bo potovala naša državna reprezentanca dalo uloviti več rib in da bodo vsi tekmovalci več ali manj zadovoljni.

Mitja, s teboj se strinjam, da se opustijo regijska tekmovanja in se organizira več ekipnih treningov-da tekmovalci skupaj trenirajo in si izmenjajo svoja mnenja ter iskušnje.
napisal: podust22, dne: 2005-06-24
lepi ploski.
napisal: som, dne: 2006-02-10
Redki so tekmovalci, (...pa naj so še tako dobri) ki na vsakemu tekmovanju na vseh sektorjih uspejo biti naj, naj.
Dajte se no malo spustiti na tla. Ni vse dober fojter in obvezno najdražja oprema. V večini primerov sta sreča in včasih mikro lokacija na tekmovalnemu mestu že lahko huj ali fuj. Oni, ki pa tarnate in cvilite kar naprej pa se začnite ukvarjat recimo z "kartn šloganjem" ali čim podobnim..... Predlagam vam, da recimo lajajte v luno in gledate v zvezde.
napisal: jernej13, dne: 2007-11-04
ali so bili izpuščeni one-h-?
napisal: krapar_urban, dne: 2008-04-12
lep som :D
napisal: sanger, dne: 2008-06-19
lepi komadi ploščičev :D
napisal: luka ribič, dne: 2008-12-09
ma ja ne seri pizda ka take ste to lovile ne me zezat čuj na kulk gumo pa to
napisal: anzy ribic, dne: 2009-06-12
lpolpo
napisal: tito81, dne: 2013-10-11
Tekmovalci bi morali biti vzor :-) Kako za vraga pa se slikate z ribami??? Mentorji bi vas morali malo poduciti kako in kaj!


za pošiljanje komentarjev je potrebno biti prijavljen
prijavite se lahko tukajprijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: SKRIVNOSTI IZDELAVE IN UPORABE BOJLIJEV
:: prodam
:: KupimProdam.si - Slovenski spletni oglasnik
:: Kupuješ ali prodajaš ribiško opremo?
:: PRODAM RIVE


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com