vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - GUNKI TORBA
GUNKI TORBA (18 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - - NEPREMOČLJIVA OBLEKA+ŠKORNJI STANDARD Z NARAMNICAMI (različne velikosti)
- NEPREMOČLJIVA OBLEKA+ŠKORNJI STANDARD Z NARAMNICAMI (različne velikosti) (46.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - CHAMPION FEED; TIGERNUTS V KOZARCU 3,8dcl KUHAN
CHAMPION FEED; TIGERNUTS V KOZARCU 3,8dcl KUHAN (3.3 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - TEKMA V TR
Zanimivosti >>
TEKMA V TR

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - SOM.SI TRE
Zanimivosti >>
SOM.SI TRE

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kje loviti >>

OSTANEK STARE STRUGE REKE PESNICE


napisal: mitja,  dne: 2005-08-12
Ribe živijo v vse bolj »umetnem« okolju. S tem mislim večino rek in jezer. Predvsem reke so narejene umetno in izpeljane kar se da ravno. Na večjih so izgradili tudi elektrarne vse to je pripeljalo do vse manjšega števila rib.
Predstavil vam bom del oz. mlako, ki je ostanek stare struge reke Pesnice. Na predelu stare struge, kjer sta bila nekdaj žaga in mlin na vodo je ostala majhna mlaka z nekaj metri stare struge. Čisto ob novi strugi.


Ščuka slikana s kakšenga metra

Stoji čisto nepremično tako, da jo boste zlahka zamenjali za kakšen kos lesa ali kaj podobnega!


V njej imajo ob normalnih vremenskih razmerah ribe zelo dobre pogoje za življenje. Voda je iz ene strani obdana z drevesi in grmičevjem. V vodi pa je kar nekaj trave, katera daje ribam zavetje in tudi nekaj hrane.
V mlaki je zelo veliko rdečeperk, ki so pri nas kar redke. Najdemo tudi rdečeoke, najlepša riba v njej pa je za marsikoga linj. Nekateri so veliki tudi čez dva kilograma. Največja ali vsaj najdaljša riba pa je ščuka. Včasih so se našli primerki veliki tudi čez meter (sam sem jo imel samo na trnku, zunaj pa ne), zdaj pa je največja nekje do pol metra. Zadnja vrsta pa je koreselj, ki je prav tako na pogled čudovita riba.
V bistvu najdemo skoraj vse vrste rib, ki so pri nas redke in so od nekdaj živele v naših vodah. Tudi razmerje je zelo dobro, tako da ni nikoli preveč roparja. Velikokrat se pod gladino
prikaže kakšen linj ali ščuka, katero sem z nekoliko truda in puzanja, ujel tudi na kamero čisto od blizu!


Drugače ribarim zelo poredko. Včasih ujamem kakšnega linja ali koreslja in ga seveda izpustim. V zadnjem času pa še to težko saj je zelo veliko drobiža.
Drstit se hodijo ribe dalje po potoku, kjer se voda zelo segreje. Ob veliki suši pa to žal ni mogoče, saj je struga dalje globoka manj od pol metra.
Poskušal bom umetno zajeziti del potoka, tako, da bi voda ob suhih poletjih vzdržala tudi v potoku in s tem dvignil tudi gladino v mlaki.
Zaradi različnih razlogov posegamo v življenje rib in jim tako ali drugače omejujemo ali spreminjamo prostor. RIBIČI pa moramo skrbeti, da bodo ribe še naprej ostajale v takšnih in drugačnih vodah ter jim omogočiti kar se da dobre pogoje za življenje.število komentarjev : 4
napisal: Đihad, dne: 2006-02-05
Zelo lepo si to opisal, jaz bi vprašo kje konkretno je ta voda?, kje lahko kupiš dovolilnico?, ker bi rad prišo malo linje lovit.
napisal: atasom, dne: 2006-03-17
Hihi, Đihad,naj ti povem, da je to Mitjevo - urednikovo domače svetišče, tik za domačo hišo... Če tud maš pri Alahu zveze, dvomim, da boš kdaj tam z dovoljenjem lovil...
napisal: Đihad, dne: 2006-04-11
To je vse lepo in prav, samo glede na to, da je to del struge reke Pesnice in da se napaja iz potoka, pač domnevam, da je za to vodo pristojna kakšna ribiška družina, verjetno RD Pesnica!
napisal: šaran, dne: 2013-08-26
to ima mitja za trening...da mu ni potrebno daleč hoditi...
lahko lovi kar od praga hišnih vrat...hehehehehe


za pošiljanje komentarjev je potrebno biti prijavljen
prijavite se lahko tukajprijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: SKRIVNOSTI IZDELAVE IN UPORABE BOJLIJEV
:: prodam
:: KupimProdam.si - Slovenski spletni oglasnik
:: Kupuješ ali prodajaš ribiško opremo?
:: PRODAM RIVE


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com