vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MIVARDI;NASTAVEK+POSODA ZA HRANO
MIVARDI;NASTAVEK+POSODA ZA HRANO (9.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - MAVER;STOL SIGNATURE 800
MAVER;STOL SIGNATURE 800 (499.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - GIANTS FISHING SIGNALIZATORJI RX2 3+1
GIANTS FISHING SIGNALIZATORJI RX2 3+1 (84.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - SVETOVNO V
Zanimivosti >>
SVETOVNO V

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - DP mladinc
Zanimivosti >>
DP mladinc

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - DELITEV RI
Sola ribolova >>
DELITEV RI

napisal:

CARP LOVE

naslov:

VIKEND NA ŠMARTINJSKEM JEZERU

Pozvonilo je. Grem odpret in prišel je stric na obisk. Skuhal sem mu kavo. Nato mi je povedal, da dobim za darilo za rojstni dan vikend ribolov na Šmartinjskem jezeru. Kar nisem mogel verjeti… Bil sem zelo vesel. Termin je bil ta vikend. Nabavil sem si novo palico, rolo, laks…
Skratka vse. In kmalu je bil tu petek-dan odhoda. Poklical me je stric in mi povedal, da ne gremo ker je napovedano zelo slabo vreme. Seveda sem bil zelo razočaran. Toda drugi vikend je bilo drugače. V petek popoldne smo se odpravili tja. Kupili smo karte, postavili šotore in nakrmili. Ko smo zjutraj vstali smo ponovno nakrmili s 10 kg koruze 2 kg konoplje in 1 kg boilijev. Postavljene smo imeli 3 palice. 2 na boili in eno na koruzo-plovec.In že je začelo cukati. Zategnem in ujel sem krapa 3 kg. Seveda sem ga izpustil nazaj.
Zelo smo se zabavali. Igrali smo karte, lovili zelenike… Ob 11:30 se je pa oglasil signalizator na palici z boilo. Predvidevali smo da je kar velik saj je močno vlekel. Po 20 minutah pa je le prišel na kopno. Tehtnica je kazala 10 kg. Po izpustu smo lovili normalno dalje. Naenkrat pa stric vzklikne: Palca! Toda bilo je prepozno, palica je že bila v vodi. Le malo se je jo videlo iz vode. Palico je neslo, mi pa nismo vedeli, kaj storiti. Bila je palica od Shimana ki je bila zelo draga. Tudi rola ni bila poceni. K sreči je mimo nas prišel en ribič, ki je vijačil, in prosili smo ga če zahakla palico. 3 meti v prazno, 4 mu je pa le uspelo. Ko jo je zahaklal jo je vlekel proti nam. Ljudje so se zelo smejali, mi pa nismo vedeli ali se naj smejimo ali jočemo od veselja. No, ko sem jo imel v rokah sem ven izvlekel krapa, ki je imel kakih 5-6 kg.
Bil je čas za kosilo. Nalovili smo drobiž (ploščič, babuška) jih ščistili in spekli. Naredili smo si še solato in krompir in bilo je res super kosilo. Po kosilu smo imeli počitek. Nato smo odšli na sprehod in na sladoled. Ko smo prišli nazaj smo ponovno lovili.
Signalizator na 3 palici z boilo je začel piskati. Hitro sem priletel k palici. Po 25 minutni borbi sem ga spravil na suho. Imel je slabih 11 kg. Palico s koruzo smo zamenjali in dali na trnek boili in pol. Ko se je mračilo, smo naredili večerjo. Zraven sem imel tudi »frajtonarco« tako da je bilo kar pestro. Pred spanjem smo nakrmili z boili, zamenjali boile na trnkih in odšli spat.

NASLEDNJI DAN-NOČ:
Ob 1:15 spet zapiska. Moj stric hitro vstane, prime palico v roke in že se je začela » igra ». Vendar se mu je riba žal snela. Ob 3:00 je še enkrat zapiskalo, tedaj sem šel jaz zategnit. Po 20 minutni borbi sem potegnil ven krapa, ki pa ga žal nisem stehtal, vendar je po moji oceni imel okrog 10 kg. Ob 9:00 nas je pa zbudil dolgi pisk. Stric je odšel ven in potegnil ven krapa okrog 7 kg. Pripravili smo si zajtrk in se dolgočasili dobre 4 ure ker ni bilo nič. Kratkočasili smo se z lovom na drobiž, katerega smo si za kosilo tudi spekli. Takrat so prišli še sorodniki ki so skupaj z nami pojedli in popili ob dobri glasbi »frajtonarce«. Šli smo malo naokrog po jezeru da vidimo kako lovijo drugi. Lovili so podobno kot mi. Bilo je že popoldne in čas pakiranja. Nato sta zapiskala 2 signalizatorja naenkrat. Hitro skočiva do palic in na moji se je čutil velik upor. Po okrog 30 minutni borbi se mi je pred očmi prikazal som 15 kg! Bil sem ga zelo vesel. Prav tako se je stricu pred očmi pojavil krap-18 kg.

Pospravili smo šotor in ostale stvari (palice…) Z žalostjo in lepimi, zanimivimi spomini smo se odpeljali domov. Upam da bomo še kdaj ponovili! Vse ribe, razen drobiža so bile spuščene!

Ko smo prišli domov sem vsem povedal, kako smo uživali. V ponedeljek sem si pa spočil od »strašno napornega« vikenda.

TOREK-DRAVA
Kot vidite, mi še zmeraj ni bilo dovolj vikend ribolov na Šmartinjskem jezeru zato sem se odločil, da grem v torek poskusit srečo še na Dravo.

Pripravil sem si kruh in prgo, in nato sem odšel nahranit. Naslednje jutro ob 5:00 je budilka zazvonila. Vstal sem, si pripravil stvari in se s kolesom odpeljal do mojega prijatelja. Skupaj sva šla do reke Drave. Tam sva ponovno nahranila s kupljeno hrano in začela loviti. Ura je bila 6:00. Čez kako uro je začelo cukati. Zategnem in potegnem eno lepo platnico ven.


Kasneje je uspelo tudi prijatelju in je dobil platnico.

Ko sva postala lačna sva odšla k njemu na malico. Po pol ure sva se vrnila. Čakala sva še kaki 2 uri vendar brez prijema. Čas sva si krajšala z lovom na zeleniko. Odločila sva, da uporabiva vabo: svinjski špeh porolan v papriko. Malo sva še nahranila. Takrat je začelo močno deževati. Skrila sva se v hišico in igrala karte. Čez 1 uro se je umirilo in posijal je sonček… Kasneje je udarila ena poštena mrena 75 cm na prijateljevo palico. Oba dva sva bila zelo vesela.
Na moji palici se žal ni dogajalo čisto nič. Takrat so prišli še drugi prijatelji in nama pazili palice med tem, ko sva midva šla k njemu na kosilo. Spekla sva si 2 platnici in njiju z veseljem pojedla. Poklicali so me, da moram iti domov, ker me čaka presenečenje.
Za rojstni dan sem dobil psa. Darila sem bil zelo vesel, ker sem si psa vedno želel.
Skupaj s psom sva odšla k mojim prijateljem in nadaljeval sem z ribolovom. Psa so vsi naravnost oboževali saj je bil še majhen labradorček. Začelo je močno pihati in tudi deževati.
Hitro smo skočili v našo hišico in en čas opazovali plovce kako jih zanaša. Prijem ribe je bilo zelo težko zaznati. Ura je bila že 17:00 in takrat je nehalo deževati. Ulovili smo še veliko zelenik in tu pa tam kakšno platničko. Večina prijateljev je odšla domov, saj se je bala da bi spet začelo deževati; torej, ostala sva sama.
Lovila sva še do 19:00. Počasi se je začelo mračiti. Ko sem šel v vodo umivat posodo, v kateri sem imel hrano sem v rahlo strgani mreži, v kateri sem imel hrano opazil ribo. Bil je klen. Sam nisem mogel verjeti svojim očem: Klen se je zapletel v mrežo. Poklical sem prijatelja in mu povedal. Klena sem vzel domov saj je bil kar lepi; 45 cm. Umil sem posodo in pospravil stvari. Ustavil sem se pri prijatelju. Obadva sva povedala njegovim staršem kaj se je zgodilo. Odpravil sem se domov s psom.
Tako se je zaključil še en lep dan, z veliko uspeha!Lep pozdrav vsem
CARP LOVEŽelite tudi vi sodelovati v izboru za najboljšo ribiško zgodbo? Si želite lepo nagrado?
Pravila si lahko ogledate na povezavi (klikni)
[www.som.si]
ali
[www.som.si]

Lep pozdrav
ekipa som.si

prijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: SKRIVNOSTI IZDELAVE IN UPORABE BOJLIJEV
:: prodam
:: KupimProdam.si - Slovenski spletni oglasnik
:: Kupuješ ali prodajaš ribiško opremo?
:: PRODAM RIVE


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com