vaba za trnek hrana za privabljanje umetne vabe
Naj Zgodba Pravila
stoječa voda tekoča voda morje
roparice sladkovodne ostale sladkovodne morske
lov rib s plovcem   rezultati kraparji   rezultati muharji
začetniki športni posebne oblike
  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - spletna trgovina  
     

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -  PULOVER,ZIMSKI Z FLISEM
PULOVER,ZIMSKI Z FLISEM (29.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - STAR BAITS;AROMA No.2 50ml
STAR BAITS;AROMA No.2 50ml (12.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - STAR BAITS; (NOVO 2014) BOILIJI LAYERZ COATED KELP 800g/14mm
STAR BAITS; (NOVO 2014) BOILIJI LAYERZ COATED KELP 800g/14mm (12.99 eur)

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kapitalci >>

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kje loviti >>

SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema -
Kje loviti >>

napisal:

Š.ALEX

naslov:

ZIMSKI LOV KLENA V SAVINJI

Hladno sobotno jutro, sem se prebudil in pogledal skozi okno. Videl sem da je zunaj že kar močno snežilo in bilo je že kar nekaj snega. Ko pa sem spil kavico in malo pozajtrkoval, mi je prišlo v misli, kaj ko bi jaz šel ribe lovit. Hitro sem stekel do mame ter jo vprašal, če ima kaj suhega kruha. Začudeno me je pogledala, ter vprašala, kaj mi bo suhi kruh, jaz pa sem ji lepo povedal da bom šel lovit ribe v Savinjo.
Vprašala me je če sem videl sploh kako vreme je zunaj, jaz pa sem ji odgovoril:« da mama sem vedel že prej, preden si ti sploh vstala iz postelje, vendar mene sneg ne obremenjuje in je to zame najmanjši problem za ribarjenje«. Še enkrat sem jo vprašal, če ima kaj suhega kruha, rekla je da bo šla pogledati v shrambo in da bo takoj nazaj. Jaz pa sem se med tem časom šel toplo obleči da me nebi zeblo, in da se nebi prehladil. Oblekel sem si dvojne dolge tople hlače, spodnjo majico, povrhu še eno majico z dolgimi rokavi, dvojni puli, debele nogavice, ter po njih še volnene nogavice. Povrhu pulijev in majic sem si oblekel še vetrovko, termoflis in na koncu še bundo ter šal. Ko sem se oblekel sem šel v kuhinjo in na mizi sem zagledal celo vrečo suhega kruha, odrezal sem še malo svežega in hitro stekel po stopnicah v garažo. Tam sem si obul še termo ribiške škornje, zaradi mraza. Rabil sem še palico s katero bom lovil, podmetalko, dva rezervna plovca, svince, trneke, karabine in še nekaj drugih malenkosti.


S to palico sem ujel tega klena.


Še enkrat sem pregledal, če imam vse in si pospravil v torbico, ter v dodatne žepe na jakni. Samo še kapo sem si dal na glavo in se odpravil peš proti Savinji. Med tem časom, ko sem hodil proti Savinji sem razmišljal da za Savinjo je le še bolj mrzlo in piha in da bo lov moker, me je misel na klene še bolj gnala naprej. Nobeden mi nebi mogel preprečiti, da nebi šel lovit, kajti v meni je bila zelo močna volja po ribarjenju.

Po slabih 10 minutah, sem le prišel za vodo. Preden sem se prebil do vode sem bil že malo moker. Ko sem le se stežka prebil na svoj prostor sem bil pa že kar malo neučakan in hotel sem že kar pričeti z lovljenjem, vendar sem šel lepo počasi po korakih in najprej sem vzel iz vreče kruh ki mi ga je pripravila mama in ga namočil v ledeno hladno vodo,takoj je šel narazen kljub temu da je bila voda hladna. Malo sem ga vrgel v vodo, potem sem vzel ven palico, nastavil primerno globino, vzel ven kruh ga dal na trnek in pričel z zimskim ribolovom. Vendar veselje da bo vse v redu je šlo po vodi. Na palici se mi je začel delati led, kar mi je le oteževalo ribolov, saj so mi začele rinke na palici zmrzovati in tako se je laks tam zaustavljal. Zaradi tega, sem že hotel vse skupaj pospraviti ter oditi domov, na toplo in na čaj, ko se je vreme nenadoma spremenilo na boljše. Nehalo je snežiti posijalo je sonce in tako, sem sklenil da bom še ostal, ter nadaljeval z ribolovom. In ko sem spet zamahnil plovec in vabo v vodo, mi je nemudoma takoj močno cuknilo in močno sem zategnil, ter takoj zaslišal glas role, kako lepo poje nisem vedel kaj mi je prijelo, karkoli je bilo, je bilo zelo bojevito. In po dobrih 5 minutah, se je prikazal velik odsev nad gladino vode in takoj sem vedel da je od ribe. Zatem pa še njena velika glava, takoj sem opazil, da gre za velikega klena. Rekel sem si :«uff, moram ga dobiti ven, saj to je pa res zelo lepa in velika trofeja.« Ko sem ga utrujal je bil že čisto zraven mene, tako blizu da bi ga lahko prijel že z golimi rokami če bi želel, vendar nisem hotel kajti lahko bi mi ušel. Zato sem rajši vzel podmetalko in ga z njo spravil na suho brez nevarnosti, da bi mi utrgal trnek in ušel nazaj v vodo.

Takoj za tem sem jo osvobodil trnka in spodobno pokončal, ter shranil v vrečko ki sem si jo prej doma pripravil v žep. Takoj sem na hitro zvil palico in v vodo zmetal še preostali kruh ki mi je ostal, saj sem ga prinesel zraven preveč. Zagrabil sem palico in pribor ki sem si ga pripravil pred začetkom ribolova. Hitro sem zagrabil svojo veliko ribo, ki sem jo ulovil in nemudoma odhitel domov. Do doma sem skoz tekel,saj sem hotel čim prej pokazati kaj sem ulovil. Ko sem prispel domov, sem hitro stekel do mame in ji pokazal svoj velik uspeh.
Ni mogla verjeti svojim očem, rekla mi je: «Alex čestitam, nisem si mislila da boš ujel ribo še posebej pa tako veliko ob takem slabem vremenu«. Po kratkem pogovoru me je mama vprašala, kaj bom sedaj naredil s to veliko ribo, ali jo boš dal v skrinjo ali jo boš dal kateremu prijatelju, jaz pa sem razmišljal in tuhtal in spolnil sem se, da bi jo lahko peljal k prijatelju, da bi mi jo prepariral (nagačil), da bi imel lep spomin na ta velik dan. Mama se je strinjala z mano in mojimi mislimi,ter rekla da lahko kar grema. Čakala me je že v avtu jaz pa sem vzel samo še vrečo v kateri je bila riba in odpravila sma se proti mojemu prijatelju.

Bližje smo bili k prijatelju, bolj sem bil vesel in vznemirjen. Ko sma prispela do njega, sem hitro stekel iz avta do njegovih vrat, ter hitro pozvonil na zvonec, da bi videl če je doma ali ga ni. Prišel je prijazno odpreti, jaz sem ga lepo pozdravil in mu povedal in pokazal , kaj si želim. Najprej mi je čestital nato pa vzel ribo in mi rekel, da me bo poklical ko bo riba končana. Med čakanjem kdaj me bo poklical sem bil kar živčen, kdaj mi bo zazvonil telefon. Vendar je že čez nekaj dni sem prejel klic, da je riba končana šel sem ponjo, se mu zahvalil. Pogovarjali smo se, kje sem ulovil tako veliko, zdravo ribo. Jaz pa nisem hotel izdati, rekel sem samo naj vstane skrivnost. On pa me je samo pogledal in se mi nasmejal. Malo smo se še pogovarjali, potem sma se pa z mamo počasi poslovila in odpravila sma se proti domu.


Ko sma prispela domov, sem hitro izstopil iz avta ter ribo odložil na okensko polico jaz pa sem se hitro odpravil proti garaži. Začel sem iskati dva vijaka ter pormašino. Ko sem našel vse potrebno sem se odpravil proti okenski polici kjer sem prej odložil ribo in jo vzel ,ter se odpravil proti svoji sobi, poiskal sem primeren prostor za svojo ribo. Končno sem ga našel na steni poleg moje postelje. Pričel sem z vrtanjem. Naredil sem dve luknji vanju sem dal dva vijaka nato pa sem nanju končno lahko obesil svojo veliko trofejo.

In od tistega dneva naprej mi ta riba krasi mojo sobo in kadarkoli pogledam na steno to ribo se spomnim dneva kako sem jo ulovil in tega nikoli nebom pozabil saj je bilo zelo prečudovito.

To pa je ta klen ki sem ga ulovil na ta dan.»Zato ribiči ko zaslutite lov kar veselo na lov nikoli ne veš kje vas čaka trofeja."


To so tudi moje preostale trofeje: smuč, krap, mrena, ščuka, linj, ter klen.To pa so še trije ostriži.Lp, Š.AlexŽelite tudi vi sodelovati v izboru za najboljšo ribiško zgodbo? Si želite lepo nagrado?
Pravila si lahko ogledate na povezavi (klikni)
[www.som.si]
ali
[www.som.si]

Lep pozdrav
Grega

prijava
SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - naprej  registracija  SOM.si - ribolov, športni ribolov in ribiška oprema - nazaj

:: SKRIVNOSTI IZDELAVE IN UPORABE BOJLIJEV
:: prodam
:: KupimProdam.si - Slovenski spletni oglasnik
:: Kupuješ ali prodajaš ribiško opremo?
:: PRODAM RIVE


pišite nam na
info@som.si


Poletni delovni čas:
Ponedeljek - Petek:
8.00 - 18.00 ure
Sobota: 8.00 - 13.00 ure
Nedelja in prazniki: ZAPRTO


Som.si je neodvisni informatinvi portal na katerega ste vabljeni vsi, ki vas ribolov zabava in veseli. Dobrodošli ste kot obiskovalci in uporabniki, vabimo pa vas tudi k aktivnemu sooblikovanju portala in sodelovanju v forumih. Želimo prispevati k popularizaciji tega športa in medsebojno deliti izkušnje in zanimive informacije.

Urednik portala sem tekmovalec in tudi lastnik trgovine; Mitja Kmetec , reprezentant R. Slovenije in dobitnik bronastih medalj in Srebrne kolajne na Svetovnih prvenstvih v ribolovu s plovcem ( 1997 , 2000 , 2012, 2013).

Vse objave na tem forumu predstavljajo mnenja uporabnikov in ne nujno tudi mnenja uredništva. Člani foruma odgovarjajo za resničnost, verodostojnost in avtorstvo svojih objav. Če se vam kakšna objava zdi sporna, žali vaša čustva ali kakorkoli posega v vaše pravice, potem tako objavo prijavite uredništvu foruma. Uredništvo si pridržuje pravico do brisanja objav iz kakršnihkoli razlogov.

Nosilec portala in vseh pravic je podjetje SOM, d.o.o.
©2oo5 in dalje  SOM, d.o.o. | realizacija vigred dot com